Observatori Social de les Illes Balears
Cossos i territoris en disputa. Una mirada descolonial al coronavirus (II Escola Descolonial)
dimecres, 27/gener/2021
Cossos i territoris en disputa. Una mirada descolonial al coronavirus (II Escola Descolonial)
Del 15 al 19 de febrer se celebra la segona edició de l’Escola Descolonial!
Volem abordar el fenomen de la pandèmia del coronavirus des d’una perspectiva interdisciplinària de ciències socials i humanes, crítica amb la producció eurocèntrica i heteropatriarcal. Cercarem col·lectivament pistes per a una sortida més humanitzada a la crisi sistèmica i multidimensional, i situarem la importància dels cossos i els territoris tant en l’expressió de les violències com en les formes de resistència i contrahegemonia.
Els principals objectius d’aquesta trobada són problematitzar el lloc que ocupa la reflexió sobre raça, classe, gènere i les seves interseccionalitats en la contribució al debat contemporani sobre identitats, diversitats i interculturalitats, per una banda; i per l’altra, problematitzar també la centralitat dels cossos i dels territoris (físics, simbòlics i afectius) tant en la consolidació de les violències i les exclusions de classe, raça i gènere, com en l’exercici de formes de resistència i contrahegemonia.
L’horari és dilluns, dimarts i dimecres de 16 a 20 hores. Dijous de 10.30 a 14.30 hores i de 16 a 20 hores. Divendres de 10.30 a 14.30 hores i de 16 a 19 hores.
El curs té una durada de 30 hores (amb un certificat d’assistència si s’acompleix el 80% de participació) i està dirigit a la comunitat universitària, a activistes i públic en general interessat en aprofundir en eines d’anàlisi crítica de la realitat.
Els responsables són:
David Abril Hervàs, Maria A. Carbonero i Maria Gómez, de l’Àrea de Sociologia, Departament de Filosofia i Treball Social. Grup de Recerca Desigualtats, Gènere i Polítiques Públiques.
Antoni Aguiló. Investigador del Centre d'Estudis Socials (CES) de la Universitat de Coïmbra.logo.jpg
I les persones convidades:
Karina Bidaseca. Feminista del Sud. Investigadora del CONICET i professora a la UBA i UNSAM (Argentina).
Andrea Beltramo. Curadora, comunicadora i productora.
Podreu trobar tota la informació del programa en el següent enllaç